İçeriğe geç

Simarik Ne Demek Tdk

Simarik ne de ek?

Şımarık kelimesinin tanımı, aşırı ilgi, sevgi veya maddi mal varlığına sahip olmak, özellikle şımartılma veya şımartılma noktasına gelmek anlamına gelir.27 Nisan 2023Şımarık kelimesinin tanımı, aşırı ilgi, sevgi veya maddi mal varlığına sahip olmak, özellikle şımartılma veya şımartılma noktasına gelmek anlamına gelir.

Şımarık kelimesinin kökü nedir?

şımarık- – Nişanyan Sözlük.

Ibrik ne demek TDK?

Testi; Eskiden kullanılan su kabı genellikle bakırdan yapılır ve kalaylanırdı.

Süzek TDK ne demek?

Türk Dil Kurumu, elek ile kevgir arasındaki farkı belirtmemiş olsa da Temel Ateş’in 2005 tarihli ilkokul sözlüğünde elek ile kalbur arasındaki fark şu şekilde açıklanmıştır: Süzek, daha çok topluluk önünde konuşmada süzgeç olarak kullanılır. Elek çoğunlukla tel veya metalden yapılır.

Şımarık diye kime denir?

Sosyal kuralları hiçe sayan ve yaşına uygun davranmayan kişilere şımarık denir. Bu kişiler sahip olduklarıyla yetinmezler ve her zaman daha fazlasını isterler. Davranışları ve sözleri olgun olmadığı için toplum tarafından sık sık eleştirilirler.

Simarik ne demek ING?

“Spoiled” kelimesinin Türkçe-İngilizce sözlükteki anlamı “spoiled” = bozulmuş şeklindedir.

Şımarıklık nedir?

Şımartma, bir çocuğun doğuştan gelen bir özelliği değildir. Hiçbir çocuk şımarık olarak doğmaz, ancak ebeveynlerin ve diğer yetişkinlerin tutumu, çocuğun bebeklikten itibaren şımartılmasına yol açar. Şımartılmış bir çocuk genellikle ihtiyaçları belirli bir sırayla karşılanmayan bir çocuktur.

Sucuk kelimesinin kökü nedir?

Et, pilav gibi yiyeceklerin baharatlarla karıştırılıp kurutulmuş bağırsaklara doldurulmasıyla yapılan sucuk, Kuman Türkçesi’nde “bağırsak” anlamına gelen sucuk (< Crime-u-k) kelimesinden gelir. Tatlı yiyecekler için kullanılan "sucuk" kelimesi ise Sütsig (< Süt+si-g) > sücig > Sucuk kelimesinden türemiştir.

Pişmanşye kökü nedir?

Pişmaniyenin kökeni İran’a dayanır ve koyun yününe benzediği için yün gibi anlamına gelen “Peşmek” adıyla anılmış, zamanla Türkçe’de “Regretiye” adıyla anılmıştır.

Güğüm ne anlama gelir?

Kauçuk; Kuğu gibi ince boyunlu, geniş saplı, su taşımaya ve ısıtmaya yarayan kaptır. Osmanlı kültüründe yaygın olan bu seçenekler, eski zamanlarda tamamen elle yapılırdı ve çoğunlukla pirinç, gümüş, bakır veya altın gibi malzemeler kullanılırdı.

Maşrapa ne demek TDK?

TDK sözlüğüne göre “kupa” kelimesi, metal, plastik veya topraktan yapılmış su taşıma kabı olarak bilinmektedir.

Esbab ne demek TDK?

Türkçe dilinde Esbab kelimesinin anlamı kurum, bir şeye sebep olanlar ve bir şeye katkıda bulunanlardır. Esbab kelimesi oldukça sık kullanılan kelimeler arasındadır. Anlamının sebep ve nedenler olduğu söylenebilir.

Sülfi ne anlama gelir?

Gıda katkı maddesi olarak kullanıldığında sülfitler; sodyum veya potasyum bisülfit, sodyum veya potasyum sülfit ve kükürt dioksit gibi isimlerle tanımlanır.

Süheyl ne demek TDK?

SÜHEYL KELİMESİNİN ANLAMI Güney yarımküredeki parlak yıldız anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla suheyil olarak yanlış yazılır.

Sümsek ne demek?

Sümsekle-: Birine öfkelenip öfkesini belli etmese bile yumruğuyla ona dokunan kişi anlamında kullanılır. Buradan “yumruk” ile hemen hemen aynı anlama gelen “summsek” adını almıştır.

Şımarıklık nedir?

Şımartma, bir çocuğun doğuştan gelen bir özelliği değildir. Hiçbir çocuk şımarık olarak doğmaz, ancak ebeveynlerin ve diğer yetişkinlerin tutumu, çocuğun bebeklikten itibaren şımartılmasına yol açar. Şımartılmış bir çocuk genellikle ihtiyaçları belirli bir sırayla karşılanmayan bir çocuktur.

Simar ne anlama gelir?

Meyve anlamına gelen isim Simar isminde karşımıza çıkmaktadır.

Şımarık kelimesinin eş anlamlısı nedir?

şımarık, küstah, küstah.

Brat girl ne demek?

şımarık/yaramaz çocuk i.

Tavsiyeli Bağlantılar: Adese Ne Zaman Bölünecek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir