İçeriğe geç

Online Uçak Bileti Alınca Check-In Yapılır Mı

Online uçak bileti aldım havaalanında ne yapacağım?

PNR kodunuzu ve soyadınızı girdikten sonra mobil biniş kartınızı cep telefonunuza indirebilir veya kendinize e-posta ile gönderebilirsiniz. Havaalanına vardığınızda bu mobil biniş kartını görevliye göstermeniz yeterlidir.

Online check-in yapınca bilete gerek var mı?

Online check-in yapmadan önce uçak bileti satın almalısınız. Online check-in uçuştan 24 veya 72 saat önce başlar ve son 45 veya 60 dakikaya kadar yapılabilir.

Online bilet ile uçağa nasıl binilir?

Ancak bazı havayolları uçuştan 72 saat öncesine kadar online check-in yapılmasına izin veriyor. Bu durumu havayolunun web sitesinden kontrol edebilirsiniz. Online check-in işlemini tamamladıktan sonra, biniş kartınızın barkodunu güvenlik görevlilerine göstererek uçağa binebilirsiniz.

Online check-in yaptırmazsam ne olur?

İstediğiniz koltuğa kavuşmak için check-in işlemini hızlı bir şekilde tamamlamanız gerekmektedir. Uçak biletinizi check-in yaptırmamanız durumunda biletiniz iptal edilebilir ve para iadesi yapılmaz.

Online check-in yaptıktan sonra havaalanında ne yapılır?

Uygulamayı veya web sitesini adım adım gezdikten ve doğru bilgileri uygun yerlere girdikten sonra koltuk seçimi, flexi ve yiyecek-içecek gibi paketleri satın alarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Online check-in yaptıktan sonra yapmanız gereken tek şey bagajınız yoksa uçuş saatini beklemektir.

Online bilet aldıktan sonra ne yapılır?

Biletinizi yazdırmanıza gerek yok. Biletinizi satın aldıktan sonra, bilet bilgileriniz size e-posta ve SMS yoluyla gönderilecektir. Biletinizi yazdırmanıza gerek kalmadan sadece kimliğinizi göstererek kolayca seyahat edebilirsiniz.

Online check-in yaptım biniş kartı nasıl alınır?

Birçok havayolunda online check-in yaptıktan sonra barkodlu biniş kartı bilgilerinizi içeren bir kısa mesaj ve e-posta alırsınız.

Ücretsiz check-in ne zaman yapılır?

Web sitemiz veya mobil uygulamalarımız üzerinden yapacağınız online check-in işlemleri uçuşunuzun kalkış saatinden 24 saat önce başlar ve uçuşunuzun kalkış saatinden 90 dakika önce sona erer.

Önceden check-in yapmak ne işe yarar?

Check-in, yolcunun uçuştan önce havayolu sistemine kaydolması ve biniş kartını alması işlemidir. Bu işlem, havalimanında veya kalkıştan 24 ila 48 saat önce açılan çevrimiçi check-in sistemleri sayesinde kolayca çevrimiçi olarak yapılabilir.

Uçağa en son kaç dakika kala binilir ajet?

Aksi takdirde rezervasyonunuz otomatik olarak iptal edilebilir. Tüm iç ve dış hat uçuşları için kalkış saatinden en az 20 dakika önce kapıda olmanız gerekmektedir.

Uçağa binmeden önce check-in nasıl yapılır?

Havaalanında check-in yapmak için yanınızda kimlik kartınız veya pasaportunuz bulunmalıdır. Havayolu şirketinizin kontuarlarını bulup sıraya girmelisiniz. Sıra size geldiğinde görevliye fotoğraflı kimliğinizi veya pasaportunuzu göstermeli ve biletinizdeki varış noktanızı ve uçuş saatinizi söylemelisiniz.

Telefondan check-in nasıl yapılır?

Birçok havayolu size mobil check-in imkanı sunar. Bunu yapmak için, cep telefonunuzdan uçak biletinizi satın aldığınız şirketin mobil uygulamasına veya web sitesine gitmeniz, “Check-in” başlığına tıklamanız ve ardından PNR kodunuzu (rezervasyon kodu) ve adınızı ve soyadınızı girmeniz gerekir.

İnternetten uçak bileti aldım check-in nasıl yapılır?

Online check-in, uçuşunuzdan 24 saat ile 90 dakika öncesine kadar Türk Hava Yolları web sitesi veya mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebileceğiniz bir işlemdir. Rezervasyon kodunuzu (PNR) ve soyadınızı ilgili alana girerek online check-in işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Online check-in yapınca kaç dakika önce?

“Çevrimiçi check-in ne zaman?” sorusunun cevabı yurtiçi ve yurtdışı uçuşlar için 7 gündür. Çevrimiçi check-in 7 gün önceden başlar ve uçuşunuzdan 60 dakika (1 saat) öncesine kadar yapılabilir. Mobil uygulama veya www. üzerinden çevrimiçi check-in’i rahatlıkla yapabilirsiniz.

Uçuşa kaç saat kala check-in yapılır?

Kiosklarımızda check-in yapmanızı öneririz. Check-in uçuşunuzdan 24 saat önce başlar. Uçuşunuzdan 24 saat önce çevrimiçi check-in yaparak zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Online check-in yaptım biniş kartı nasıl alınır?

Birçok havayolunda online check-in yaptıktan sonra barkodlu biniş kartı bilgilerinizi içeren bir kısa mesaj ve e-posta alırsınız.

Havaalanında check-in nasıl yapılır?

Havaalanında check-in yapmak için yanınızda kimlik kartınız veya pasaportunuz bulunmalıdır. Havayolu şirketinizin kontuarlarını bulup sıraya girmelisiniz. Sıra size geldiğinde görevliye fotoğraflı kimliğinizi veya pasaportunuzu göstermeli ve biletinizdeki varış noktanızı ve uçuş saatinizi söylemelisiniz.

İnternetten sinema bileti aldıktan sonra ne yapılır?

E-bilet uygulaması, bilet gişesine veya kioska gitmeden, yani biletinizi yazdırmadan salonlara girmenizi sağlar. Tek yapmanız gereken, size gönderilen e-biletin ekran görüntüsünü/barkodunu ekibimize göstermenizdir.

E-bilet çıktısı nasıl alınır?

Uçak biletinizi online satın aldıktan sonra belgeyi bilgisayarınıza indirip yazıcıya göndererek yazdırabilirsiniz. Ayrıca e-bilet belgenizi e-posta hesabınıza gönderilecek e-postada da bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir