İçeriğe geç

Çiroz Kime Denir

Argoda çiroz ne demek?

Rapier. Çok zayıf, kuru kişi. geçişsiz f. (< kipper+mak-mak) mec.

Çiroz nedir insanda?

Siroz, karaciğerin kalıcı olarak hasar gördüğü son evre bir karaciğer hastalığıdır. Siroz, skar dokusu adı verilen hasarlı dokunun sağlıklı karaciğer dokusunun yerini alması ve karaciğerin artık gerektiği gibi çalışamaması durumudur.

Çirozun anlamı nedir?

Betonarme yapıların kolon ve duvarlarında kullanılan, donatıların birbirine kenetlenmesini ve etkileşime girmesini sağlayan S şeklindeki etriyelere çapraz çubuk denir. Bazı yörelerde demir ve kapı kilidi olarak da adlandırılır.

Çiroz kelimesinin kökeni nedir?

Kipper – İngilizce sözlük. Yunanca tsíros τζύρος/τζήρος “yağ veya salamura cam” kelimesinden türetilmiş bir kelimedir.

Keko ne demek halk dilinde?

Kürtçe (Kurmanji) Keko “büyük kardeş (adres)” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Bu kelime Kürtçe (Kurmanji) Kek “büyük kardeş” kelimesinden türemiştir. Bu kelime aynı anlama gelen Farsça kākā کاکا kelimesiyle ilişkilidir.

Çiroz nasıl olmalı?

Çapraz traversler donatıyı dışarıdan değil içeriden sarmalıdır. Atma işlemi çok az yapılmamalıdır. Gerekenden az travers kullanılırsa deprem riski vardır. Özel bir travers türü olan deprem traverslerinin ağırlığı ve çapı, üzengilerin ağırlığı ve çapı ile aynı olmalıdır.

Çirozda ne demek?

Chiroz (mühendislik) Betonarme yapılarda; Kolon veya perde yapımında kullanılan etriye şeklidir. Düşey donatıların etriye ile çevrelenmesinin mümkün olmadığı durumlarda kullanılır.

Çiroz ne demek balık?

Ringa balığı, uskumru ve mersin balığının tuzlanıp güneşte kurutulmasıyla yapılan bir yiyecektir. Uskumrudan çok mersin balığına benzer ve yumurtalarından havyar adı verilen bir besin maddesi yapılır. Uskumru balığı, kış aylarını Marmara Denizi’nde, yaz aylarını ise Karadeniz’de geçiren, Türk sularında bulunan bir balıktır.

Çiroz zorunlu mu?

Sadece derin kirişlerde, yani yüksekliği açıklığın 1/4’ünden fazla olan kirişlerde değil, yüksekliği 600 mm’yi geçen normal kirişlerde de çapraz bağlantı kullanmak gerekir.

Sefil olmak nedir?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: mutsuz olmak.

Çiroz yemek nedir?

“Bu churroslar tam olarak nedir?” derseniz; un ve su ile yağda kızartılan hamurun üzerine şeker serpilerek yapılan bir tatlıdır.

Biilaç ne demek?

biilaç – Nişanyan Sözlük. Farsça bī-ˁilāc بیعلاج “şifasız, dermansız” kelimesinden bir alıntıdır. Bu kelime Farsça bī “yoksunluk edatı” ve Arapça ˁilāc علاج’nin birleşimidir.

Çiroz insan ne demek?

Siroz, karaciğer hastalığının son evrelerinde ortaya çıkan, sağlıklı karaciğer dokusunun yara dokusuyla yer değiştirdiği ve geri döndürülemez şekilde hasar gördüğü bir durumdur. Yara dokusu sağlıklı karaciğer dokusunun yerini aldığı için karaciğer fonksiyonları azalır.

Çiğ Türkçe mi?

çiğ – Nişanyan Sözlüğü. Eski Türkçe çīg “ıslak, nemli” kelimesinden türemiştir. Bu kelime Eski Türkçe yīg “pişmemiş (özellikle et), çiğ” kelimesiyle ilişkilidir.

Çiroz kaç kilo?

Kalıp kilitleme (devirme) ağırlığı0.

Çirozda ne demek?

Chiroz (mühendislik) Betonarme yapılarda; Kolon veya perde yapımında kullanılan etriye şeklidir. Düşey donatıların etriye ile çevrelenmesinin mümkün olmadığı durumlarda kullanılır.

Benjamin argoda ne demek?

Poker aynı zamanda “poker konuşması” adı verilen bir tür argonun da babasıdır. Örneğin, “Benjamin” ünlü bir poker oyuncusunun adı değil, 100 dolarlık banknotun adıdır.

Argo kelimeler nelerdir?

Argo örnekleri: afi “gösteriş yapmak”, aptal, salak “aptal, moron, saf” dolandırıcı “hırsız” steal “çalma” throw away “temelsiz, anlamsız, uydurulmuş, yanlış kelimeler veya mesajlar” mirrorless “polis” giant “polis memuru” hanzo , kiro, chushka, rude «kaba, kaba kişi»Daha fazla makale…

Argoda alet ne demek?

“Tool” kelimesi argoda penis anlamına geliyor.10 Eylül 2011″Tool” kelimesi argoda penis anlamına geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir