İçeriğe geç

Mersin Geleneksel Yemekleri Nelerdir

Mersin’in meşhur yemeği nedir?

Mersin mutfağı denince akla ilk gelen şey tabi ki tantunidir. Yaşadığınız şehirde Mersinli tantuni üreticisi olarak faaliyet gösteren birçok tantuni restoranına rastlamış olabilirsiniz. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada ünü yayılmış bir lezzet olan tantuni; atıştırmalık olarak, porsiyonluk olarak veya dürüm olarak tüketilir.

Mersin’in neyi meşhur yer?

Mersin’de Görülecek En İyi 10 Gezi Yeri: Aynalıgöl (Gilindire Mağarası), Alahan Manastırı, Atatürk Evi Müzesi, Mersin Denizcilik Müzesi, Mersin Marina, Uzuncaburç Olba Antik Kenti, Kızkalesi, Tarsus Şelalesi.

Mersin’e özgü dürüm yemeğinin ismi nedir?

Mersin yemek kültüründe sakatat yemenin de önemli bir yeri vardır. Tantuni: Mersin’e özgü bir yemek türüdür, et ve kuyruk yağı küçük küpler halinde doğranır, haşlanır, yağda fırın tepsisine dizilir, üzerine karabiber atılarak dürüm şeklinde yenir.

Tarsus’un hangi yemeği meşhur?

Tarsus’un meşhur yemeği humus nasıl yapılır28 Temmuz 2022

Mersin’in hangi meyvesi meşhurdur?

Anamur Muzu, kendine özgü aroması ve kalitesi nedeniyle Türk patentinde coğrafi işaretli Anamur Muzu olarak tanımlanmaktadır.

Mersin’in kültürel değerleri nelerdir?

Başlıca tarihi ve kültürel değerler: Makam-ı Danyal Peygamber Türbesi ve Camii (Tarsus) Eshab-ı Kehf (Tarsus)St. … Aya Tekla Kilisesi (Silifke)Cennet, Cehennem ve Astım Mağarası (Silifke)Kızkalesi, Uzuncaburç, Kanlıdivane (Erdemli-Silifke)Gilindire (Aynalıgöl) Mağarası (Aydıncık)Anamurium Harabeleri (Anamur)Diğer öğeler…

Mersin’in meşhur tatlısı hangisi?

Zeynep Özelçi | Mersin’in meşhur tatlısı Cezerye’yi kimler biliyor?

Mersinde ne yenir ne içilir?

Mersin’de ne yenir ve içilirTantuni0. Türkiye’nin birçok şehrinde Mersin Tantuni olarak satılan bu meşhur lezzet küpler halinde kesilir. Rendelenmiş ve haşlanmış havuçtan yapılan yöresel bir tatlıdır. … Mersin Kerebici0. … Fındıklı Lahmacun0. … Tarsus Kebabı0. … Spin0. … Tarsusi Peyniri0. … Karışık Çorba0.Daha fazla ürün…

Mersin’in neyi meşhur hediyelik?

Tarsus ilçesindeki Kırkkaşık Bedesteni’ni gezerken yerel esnaftan ahşap, seramik, gümüş gibi yöresel el sanatları hediyelikleri alabileceğiniz gibi, Mersin’e kadar uzanan bir coğrafyadan, buzdolabı magnetlerinden Anamur muzu, Kerebiç tatlısı, cezerye gibi yöreye özgü el sanatları hediyelikleri de alabilirsiniz.

Sıraysır ne demek?

Sırasır veya Sireysil, Adana ve Hatay gibi güney illerimizin mutfaklarında bulduğumuz, pilav ve çorba kıvamında bir lezzettir. Sırasir’in malzemesi yapımı çok kolaydır, ayrıca çok küçüktür ve çok ekonomiktir.

Adana kebap dürümün içine ne konur?

Orijinal Adana kebap tarifinde tuz, karabiber ve kuyruk yağı dışında hiçbir ekstra malzeme bulunmadığını bilmelisiniz. Yani Adana kebapta; sarımsak, soğan veya başka bir sos eklenmez. Aynı şekilde bu kebapta galeta unu, nane, salça ve maydanoz bulunmaz. Biber için ise kırmızı pul biber, toz biber veya paprika kullanabilirsiniz.

Dürüm Türk yemeği mi?

Dönerin yapılış tekniğinin Türk mutfağında kullanılan pişirme tekniklerine benzemesi, döneri geleneksel Türk yemeği yapan etkenlerden biridir.

Mersin’in en ünlü yemeği nedir?

Yörenin en meşhur et yemeği ve tarifi; Tantuni: Mersin yöresinde yaygın olan reçel, börek gibi yiyecekler, börek gibi yapılışı kolay ve çabuk olan, hemen yenilebilen ve uzun süre tok tutan yiyeceklerdir.

Mersinin neyi ünlü?

Bunlar arasında cezerye, yöresel şalvar, Ashabı Kehf tepsisi, Kız Kalesi anahtarlığı, pancar suyu ve Tarsus kahvesi yer almaktadır. Birçok farklı hediyelik eşya bulmak mümkündür. Aslında Mersin’de her zevke hitap eden hediyelik eşyaların kolayca bulunabildiğini söylemek daha doğru olacaktır.

Tarsus’un eski adı nedir?

Hitit tabletlerinde Tarsha, Asur kaynaklarında Tarzi, Yunan kaynaklarında Tarsos; Arap ve Osmanlı kaynaklarında Tersîs ve Tarsus olarak da geçmektedir. Kilikya’nın kapısı olan Tarsus’un kuruluşu 8.000 yıl öncesine dayanmaktadır.

Mersin’in hangi yeri meşhurdur?

Alahan Manastırı, Cennet Cehennem Oyukları, Kızkalesi, Ayaş, Yumuktepe, Soli-Pompeipolis, Eshab-ı-Kehf Mağarası, Anemurium Tarihi Kalıntıları ve Kleopatra Kapısı gibi turistik mekanlara ev sahipliği yapmaktadır. En önemli plajları Anamur, Kızkalesi, Susanoğlu ve Ayaş’tır.

Mersin’in neyi meşhur hediyelik?

Tarsus ilçesindeki Kırkkaşık Bedesteni’ni gezerken yerel esnaftan ahşap, seramik, gümüş gibi yöresel el sanatları hediyelikleri alabileceğiniz gibi, Mersin’e kadar uzanan bir coğrafyadan, buzdolabı magnetlerinden Anamur muzu, Kerebiç tatlısı, cezerye gibi yöreye özgü el sanatları hediyelikleri de alabilirsiniz.

Mersin’de ne yen?

“Mersin’de ne yenir?” Mersin’e gidip yemeden dönmemeniz gereken 20 lezzet sorusunun cevabı Mersin denince akla ilk gelen Tantuni… … En sevdiğimiz mezelerden biri olan Humus… … 3. En iyi irmiklerden biri olan Kerebiç… … Sabahlarımız neşeli geçsin; Ciğer… … Mersin’e özgü bir kebap; Tarsus kebabı…Daha fazla makale…•6 Kas 2021

Erdemlinin neyi meşhur?

Dünyaca ünlü Erdemli limonları ve mandalinaları birçok ülkeye ihraç edilmektedir. Erdemli’ye ister iş ister eğlence için gelin, ziyaret edebileceğiniz ve eğlenebileceğiniz birçok yer vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir