İçeriğe geç

Mavi Etiketli Asansör Kullanılır Mı

Asansörde mavi etiket ne anlama gelir?

“Asansör Mavi Etiketi”, asansörlerinizin deneyimli kontrol mühendisleri tarafından test ve muayeneden sonra kolayca arızalanabileceğini ve hayatınız ve mallarınızın güvenliği için risk oluşturabileceğini belirten bir etikettir. Asansörün düzenli muayenesi 12 ay içinde yapılmalı ve ilgili idareye bildirilmelidir.

Asansör mavi etiket kaç yıl geçerli?

Etiketin geçerlilik süresi 1 YIL olup her yıl muayenede yenilenmektedir. Zorunlu periyodik kontrol adı verilen bu işlem yapılmadığı takdirde; A tipi muayene kuruluşu (VE ilçemizde bulunan uluslararası bir muayene ve izleme şirketi) tarafından tespit yapılacak ve asansörünüz mühürlenerek kullanılamaz hale getirilecektir.

Asansör etiketi ne renk olmalı?

(2) Yetkili idare adına düzenli muayeneler yapan A tipi muayene kuruluşu tarafından iyi durumda olduğu değerlendirilen asansöre yeşil bilgi etiketi yapıştırılır.

Asansör yeşil etiket yaptırmak zorunlu mu?

Sarı etiket alan asansörün en geç 120 gün içerisinde gerekli revizyonları tamamlayarak mavi veya yeşil etiket alması gerekiyor.

Asansör mavi etiket parasını kim öder?

Detaylara girmeye gerek yok çünkü bir ev sahibi ve apartman yöneticisi olarak asansör ve diğer büyük onarımlar, etiket satın alma ve apartman bakımı ev sahiplerinin sorumluluğundadır. Aylık temizlik, asansör bakımı ve güvenlik görevlileri gibi ödemeler kiracıların sorumluluğundadır. Buna göre ev sahibi ödeme yapmalıdır.

2024 asansör Aylık Bakım Ücreti Ne Kadar?

TASİAD’ın 2024 yılı için önerdiği aylık asansör bakım fiyatları. SINIF I: TS ISO 4190 İNSAN TAŞIMA AMAÇLI ASANSÖRLER Ticari tip (Alışveriş merkezleri, marketler, iş merkezleri gibi tesisler) 7.500,00 TLKamu tipi (Metro, havaalanı, tren istasyonu gibi tesisler)10.

Asansör mühürlendi ne yapmalıyım?

SORU 24: Asansörüm mühürlendi, ne yapmalıyım? Belediye tarafından mühürlenen asansörler için, bina yöneticisinin önce belediyeye bir başvuruda bulunması ve bir “mühür kırılma raporu” doldurması gerekir. Bu raporu almak için belediyeye bir taahhüt beyanı sunulması gerekir.

Asansör halatı değişimi kaç yılda değişir?

Asansör halatlarının ömrü çeşitli etkenlere bağlı olup kesin bir süre belirlemek zordur. Ancak genel olarak asansör halatlarının ömrü 15 ila 25 yıldır. Bu süre halatın kalitesi, kullanım sıklığı, çevre koşulları ve düzenli bakım gibi etkenlere bağlı olarak değişebilmektedir.

Asansör revizyon ücretini kim öder?

Bu kanuna göre, apartman veya sitenin genel giderleri içinde yer alan asansörün bakım ve işletme giderleri, daire sahipleri tarafından eşit olarak karşılanır.

Mavi bandrol nedir?

Mavi Hat Kontrolü: Ticaret Bakanlığınca yetkili borçlu belgesi veya yetkili kişi statüsü tespit edilen kişilere uygulanan kontrol türüdür. Mavi hat üzerinden kontrol edilen mallar belge kontrolüne veya fiziki muayeneye tabi değildir.

Kırmızı etiketli asansör kullanılabilir mi?

Kırmızı etiket asansör kullanımında yüksek risk olduğunu gösterir. Asansör kontrol mühendisleri tarafından kontrol edildiğinde kırmızı etiket almışsa can ve mal güvenliği açısından asansörün kullanımı uygun değildir ve hiçbir koşulda kullanılmamalıdır.

Asansör yıllık kontrol ücreti ne kadar?

(01.01.2024 – 31.12.2024) tarihleri ​​arasında periyodik muayene ücretleri: 0-5 DURAK 1985 TL. 6-10 DURAK 2245 TL. 11-15 DURAK 2635 TL.

Asansör neden mavi etiket alır?

Yapılan muayene sonucunda, bir sonraki muayeneye kadar düzeltilmesi gereken, kolaylıkla arızalanabilecek küçük kusurlar tespit edilirse “MAVİ ETİKET”, asansörün güvenli ve tehlike arz etmeyen nitelikte olması durumunda ise “YEŞİL ETİKET” uygulanmaktadır.

Her ay asansör bakımı zorunlu mu?

Asansörlerin aylık bakımı Resmi Gazete’de yayınlandığı üzere zorunludur. İhmal edilemeyecek bir konudur. Yolcu asansörleri hayati öneme sahip olduğundan Bakanlığın bu konudaki düzenlemeleri uygulanmalıdır.

Boş daire asansör parası öder mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu, Madde 20 C: Yani asansör veya merdiven kullanılmasına bakılmaksızın tüm daireler bakım yükümlülüğünden kurtulamaz. Bu masraflar Kat Mülkiyeti Kanunu uyarınca açılacak bir dava ile ortadan kaldırılırsa, bu masraflar mahkeme tarafından yükümlülükten kurtulan kişiye geri ödenir.

Asansöre yeşil etiket nasıl alınır?

Asansörün yeşil etiket alabilmesi için deneyimli kontrol mühendisleri tarafından test edilmesi gerekmektedir. Test sonucunda asansörde oluşan en ufak arıza apartman yöneticilerine, asansör firmasına ve yetkili servise bildirilir. Arızaların giderilmesi için süre verilir.

Asansörde kırmızı etiket neden olur?

Kırmızı etiket: Hayatınız ve mallarınızın güvenliği açısından yüksek risk taşıdığı tespit edilen ve kısa sürede giderilmesi gereken asansörlere yapıştırılan etiket türüdür. Uygunsuzluk 1 ay ile 30 gün içerisinde giderilmelidir. 30 gün sonra tekrar denetlenecektir.

Asansör kırmızı etiket cezası ne kadar?

Yıllık muayenesi yapılmayan asansörlere mühür takılacak ve alt sınırı 1591 TL, üst sınırı ise 63 bin 819 TL olmak üzere idari para cezası uygulanacak.

Kırmızı etiketli asansör nereye şikayet edilir?

Bu tür asansörlerin bina yöneticilerinin kullanımına açık bırakıldığını tespit etmeleri halinde asansörün bulunduğu ilin ilçe belediyesine veya sanayi müdürlüğüne şikâyette bulunarak asansörlerin bakımlarının yapılmasını ve düzenli olarak kontrol ettirilmesini sağlamalıdırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir