Yeşilhisar ismi nereden gelir?
Yeşilhisar ismi, yeşil bir yer olması ve burada eski kale kalıntılarının bulunması nedeniyle verilmiştir.
Yeşilhisar neyi meşhur?
Yeşilhisar ilçesinin İçmece semtinde bulunan “Şifalı Su Merkezi” olarak yüz yıldan fazla süredir insanlara şifa kaynağı olmuştur. Yeşilhisar Kaplıcaları aynı zamanda Dutluk “Şifalı Su Merkezi” olarak da bilinmektedir. Daha önceleri günde 2000 kişinin ziyaret ettiği Yeşilhisar İçmeleri, 1994 yılında talihsiz olaylar nedeniyle kapatılmıştır.
Yeşilhisar’ın kaç köyü var?
İlçe 14 mahalleden oluşmaktadır. İlçede 21 köy bulunmaktadır. EKONOMİK YAPI İlçenin ekonomisi tarıma dayanmaktadır. 500.
Yeşilhisar’ın nüfusu kaç?
İlçenin 2022 yılı TUİK verilerine göre toplam nüfusu 15’tir.
Kayseri’nin gerçek ismi ne?
Kentin en eski adı olan Mazaka, Roma dönemine kadar varlığını sürdürmüş; Roma döneminde kente “imparatorun kenti” anlamına gelen Kaisareia adı verilmiş; bu ad Araplar tarafından Kaysariya adıyla kullanılmıştır.
672 yılında ne oldu?
Kapadokya bölgesinin sekiz büyük kentinden biri olan KBISTRA veya SiYiERA, bugünkü YEŞİLHİSAR’dır. M.Ö. 256 yılında İran’ın, ardından tekrar Bizans İmparatorluğu’nun egemenliğine giren Kbistra, 672 yılında Battal Gazi’nin fethiyle ilk kez Müslümanların eline geçti.
Yeşilhisar içmece suyu nasıl içilir?
Şifalı suyumuz genel olarak iç hastalıkları, sindirim sistemini, böbrek hastalıklarını, safra kesesindeki çamuru ve mide ve bağırsaklardaki parazitleri temizler. Her yaştan insan bu suyu sorunsuz bir şekilde içebilir. Özellikle sabahları aç karnına içme suyu olarak içilmelidir.
Soğanlı Vadisi nasıl oluşmuştur?
Jeolojik çağlarda etkin yanardağlar olan Erciyes, Hasandağ ve Güllüdağ’ın püskürmesiyle oluşan Kapadokya bölgesinde, lav ve tüflerin sertliğinden oluşan platolar ve vadiler, tüf tabakasının akarsu, göl ve yağmur tarafından aşındırılmasıyla bugünkü şeklini almıştır.
Böbrek taşı suyu nerededir?
BÖBREK TAŞINA VE MİDEYE İYİ GELEN BARUTLU SUYU. BARUTLU SUYU, Tefenni ilçemizin 5 km batısında, Haraplanlı mevkiinde İçme Deresi denilen yerde bulunmaktadır. Suyun çıktığı yerin rakımı deniz seviyesinden 1190 metredir.
En büyük köyü neresidir?
Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre Bostanbükü, 6.000 64 nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık köyü oldu. Daha önce 2019’da 5.000.949 nüfusuyla bu unvanı elinde tutan yerleşim yeri, 2021’de 6.0040 nüfusuyla kayıtlı ikinci sırada yer aldı.
Yeşilhisar nerenin kazası?
Yeşilhisar, eski adıyla Develi Karahisar, Kayseri’nin bir ilçesidir. Kayseri’ye 60 km, Niğde’ye 65 km mesafededir.
Kayseri Yeşilhisar Kaymakamı kim?
Adana Vali Yardımcısı Cüneyt Caner, Kayseri’nin Yeşilhisar İlçesi Kaymakamlığına atandı.
Kayseri Türkiye’nin kaçıncı büyük şehri?
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre ilimiz nüfusu 1.445’tir.
Kayseri Yeşilhisar son araba kaçta?
Hafta içi ve hafta sonu ilk araç 06:45’te, son araç ise 18:30’da hareket etmektedir. Kayseri’den hafta içi ilk araç 07:05’te, son araç ise 19:00’da hareket etmektedir.
Köy nüfusu ne kadar?
Bu kanunda köy; nüfusu iki bin kişiden az olan, toplu veya dağınık konutlarda oturan halktan oluşan, cami, okul, mera, otlak, ova gibi ortak malları bulunan, ayrıca bağ, bahçe ve tarla gibi yerleri de ortak olan yerleşim yeri olarak tanımlanmıştır.
Doğanhisar ismi nereden gelir?
Kentin adı Selçukluların amblemi olan DOĞAN kuşundan esinlenerek “DOĞAN KALESİ” olarak değiştirildi. Daha sonra Doğanhisar ismi verildi.
Kayseri Develi ismini nereden almıştır?
Tarihçe: Develi ilçesi Orta Çağ’da kurulmuş olup Hititler, Romalılar, Bizanslılar, Ermeniler, Selçuklular ve Osmanlıların birçok kültürel zenginliğine sahiptir. Oğuz boylarından “Develi” kabilesinin buraya yerleşmesiyle bu ismi almıştır.
Neden Kayseri denir?
Kentin bilinen en eski adı Mazaka’dır ve Roma dönemine kadar varlığını sürdürmüştür; Roma döneminde kente “imparatorun kenti” anlamına gelen “Kaisareia” adı verilmiş; bu ad Araplar tarafından Kaysariya adıyla kullanılmıştır.
Altunhisar ismi nereden gelir?
Cumhuriyetin ilanından sonra 1928 yılında ismi Nahiye olarak değiştirilen ilçenin ismi, güneyindeki Altıntaş Ovası’ndan esinlenilerek 1956 yılında Ortaköy’den Altınhisar’a değiştirilmiş, 1991 yılında ise Altunhisar ismiyle ilçe olmuş ve Niğde’ye bağlanmıştır.